Openings

Openings

Aline Breucker & Quintijn Ketels / Side-Show
Vernissage 08.05.21 Dommelhof. Neerpelt (BE)
a person walking on a painted floor

In deze periode van beslotenheid binnen en buiten de artistieke sector wil Side-Show openingen creëren. Dat doen ze door What’s Cooking?, een artistieke interventie in de keukencontainer van Provinciaal Domein Dommelhof en Out of the Blue, een tentoonstelling in het theatergebouw.

What’s Cooking? Met What’s Cooking? grijpt Side-Show in in de container die Dommelhof als keuken inrichtte voor de residenten. Het is een besloten en afgezonderde plek zonder ramen waar in intieme kring gekookt wordt en het artistieke proces wordt besproken. Na hun interventie lijkt de container met grove middelen onder handen genomen te zijn. Zo zijn er gaten die lijken op ventilatiekanalen, tochtgaten of doorgeefluiken. Deze schijnbaar subtiele ingrepen getuigen van een breder verlangen naar uitwisseling tussen artistieke processen en hun omgeving. Op zaterdag 8 mei huldigt Side-Show What's Cooking in met een live-performance die dienst doet als openingsritueel. 

Out of the Blue 

Met de tentoonstelling Out of the Blue richt het gezelschap de blik op het eigen atelier. Tijdens een jaar dat van lockdown naar lockdown strompelde, werkten Aline en Quintijn in de intieme omgeving van het atelier in hun tuin aan beeldend werk. In een eerste periode, die afgesloten werd met een kleine tentoonstelling voor een beperkt publiek, werkten de twee kunstenaars enkel in het blauw. Vandaag is die restrictie er niet langer en werken ze in diverse media als monotypes, cyanotypes en inkt. Naast deze autonome werken tonen ze ook nieuw beeldend werk dat voortvloeit uit het creatieproces voor hun volgende voorstelling Portraits

Out of the Blue is te bezichtigen in het theatergebouw van Dommelhof van zaterdag 8 mei tot vrijdag 4 juni. 

 

En zo opent zich een raam op een besloten wereld van creatie. 
Vincent Focquet

CONCEPT en CREATIE Aline Breucker & Quintijn Ketels
ARTISTIEKE ASSISTENTIE Irma Morin, Gert De Cooman
DRAMATURGIE Vincent Focquet

PRODUCTIE Side-Show & Dommelhof
MET DE STEUN VAN de Vlaamse overheid  

Calendar
Neerpelt (BE)
VERNISSAGE / PERFORMANCE