Permit, oh permit my soul to rebel

Permit, oh permit my soul to rebel

Trilogie van de Verbeelding III
Aline Breucker & Quintijn Ketels / Side-Show
Première mei 2023 CIRKL . Leuven (BE)
a drawing of a black panter with earrings

Permit, oh permit my soul to rebel is het derde deel van Side-Show’s Trilogie van de verbeelding. Na Wonders (2013) en Spiegel im Spiegel (2017) zet het gezelschap circus in als een soort collectieve droommachine. Deze nieuwe voorstelling gaat over de kracht van verbeelding, innerlijke rebellie en durven dromen. Op scène liggen honderden kussens, waarop het publiek plaats kan nemen. Er is geen onderscheid tussen de ruimte van de performers en die van het publiek. De kussens roepen een gevoel van zachtheid en veiligheid op, van de huiselijkheid van samen te slapen. De bewegingen en tekst in Permit, oh permit my soul to rebel zijn een vorm van pillow talk, de stille, intieme conversaties die koppels, geliefden of kinderen en hun ouders ‘s avonds met elkaar delen voor het slapen gaan.

Voor het eerst staan Quintijn en Aline niet zelf op scène, maar regisseren ze een groep van vijf acrobaten. Samen met het publiek zoeken zij een innige maar ongedwongen roes op waarin we ons kunnen nestelen. Die roes kan fungeren als rebelse ontsnappingsroute uit de zwaarte die we soms op onze schouders voelen. Om met z’n allen wakker te worden, moeten we misschien eerst collectief de onmogelijkheid dromen. Dat is de rebellie die Side-Show voor zich ziet. Want als we het ons kunnen voorstellen, kan het misschien ook gebeuren.

Met Permit, oh permit my soul to rebel willen we een voorstelling maken die vertrouwelijkheid en gemeenzaamheid mogelijk maakt voor zoveel mogelijk mensen. Het is ook onze eerste relaxed performance. Permit, oh permit my soul to rebel is vanaf het begin ontwikkeld voor mensen die een meer ontspannen omgeving nodig hebben om naar het theater of circus te gaan. Kinderen met leermoeilijkheden of neurodiverse mensen vinden voorstellingen vaak overweldigend of onaangenaam. Er zijn gewoon te veel triggers en prikkels in een omgeving waar je bovendien geacht wordt lange tijd stil te zitten. Permit, oh permit my soul to rebel is er ook voor kinderen en volwassenen die het hier moeilijk mee hebben. Door de codes van de live performance te doorbreken, openen we onze verbeelding voor iedereen. Het publiek mag de zaal dus vrij binnen en buiten wandelen en is er een open houding tegenover lawaai en andere geluiden.
Aline Breucker & Quintijn Ketels

Concept en regie Aline Breucker & Quintijn Ketels
Performers Camille Paycha, Gianna Sutterlet, Philippe Droz, Elsa Bouchez, Patrick Pun, Ruben Mardulier, Agathe Tarillon 
Scènografie Aline Breucker
Kostuums Aline Breucker in samenwerking met het kostuumatelier van Wolubilis
Dramaturgie Vincent Focquet
Choreografisch advies German Jauregui
Assistentie kostuums Irma Morin
Technische coördinatie en lichtontwerp Michiel Soete
Technische assistentie en decor Gert De Cooman
Fotografie Jan Castermans

PRODUCTIE Side-Show
COPRODUCTIE Kunstencentrum VIERNULVIER, CIRKLABO/30CC, Circuswerkplaats Dommelhof, Miramiro, e.a.
PARTNERS GC De Kriekelaar, Plateforme 2 Pôles Cirque en Normandie / La Brèche à Cherbourg, De Grote Post,
Théâtre Marni, Wolubilis, La Bellone, e.a.
TAX SHELTER FINANCIERING uFund nv
MET DE STEUN VAN de Tax Shelter van Belgische Federale Overheid en de Vlaamse overheid
CREATIE Januari 2022 tot mei 2023

Calendar
Leuven (BE)
PREMIERE
Leuven (BE)
Leuven (BE)